dilluns, 26 de març del 2007

Poesia visual: VI(r)US

La poesia visual, dins l'àmbit dels Països Catalans i de l'Estat Espanyol en aquests darrers quaranta anys, sempre ha tingut un recorregut silent o potser fins i tot secret, però amb una vitalitat persistent. Cada dècada ha tingut els seus moments d'eufòria i de decaïment, amb implicacions més o menys político-socials, però, ja sigui bé mitjançant exposicions col·lectives o individuals, o bé la publicació de llibres personals o antològics, la poesia visual sempre ha estat present.

El llibre VI(r)US, que recull les obres presents en aquesta exposició, és el primer llibre antològic de la poesia visual dels Països Catalans i esperem que sigui un punt d'inflexió per a futurs estudis i serveixi per seduir nous lectors i nous espectadors mitjançant la poesia visual, aquest híbrid d'imatge i text, frontera o, més ben dit, territori compartit entre la literatura i la pintura, artifici crític i lúdic alhora, espai on el metallenguatge poètic és un virus en constant expansió.

J.M. Calleja
(fragment del text de presentació de l'exposició "VI(r)US")
________________________________________________________
L'exposició es podrà visitar a la Sala Muncunill (Plaça Didó, 3 - Terrassa) del 30 de març al 29 d'abril de 2007.
Horari d'exposició:
Dilluns i festius, tancat.
De dimarts a divendres, de 17 a 21 hores.
Dissabtes i diumenges, d'11 a 14 i de 17 a 21 hores.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Acabo de fer un comentari una mica extens a l'article del premi Bartra, i ara resulta que ha desaparegut, i no hi manera de recuperar-lo. Això és molt frustrant. Torno a clickar a comentaris, amb la intenció, pacientment, de repetir-la, i només surt blanc, ino apareix la pàgina. ffff